Over ons

Het is inmiddels tegen de 11 jaar geleden dat AJ sensei de eerste les verzorgde op 4 november 2005. Sindsdien heeft AJ sensei naast zijn eigen ontwikkeling, zijn leerlingen weten op te leiden tot de bruine en zwarte band. De doorzetters hebben zich weten te ontwikkelen tot assistenten en instructeurs. 

Inmiddels is Wadokai Gorinchem onder AJ sensei's leiding uitgegroeid tot een volwaardige wereldwijd erkende Dojo, waar een goede balans van kennis en kunde centraal staat. 

De lessen worden door de volgende Karateka verzorgd: 

Hoofd instructeur: A.J. van Dijk
Instructeur: R. Cuppers 
Assistent: C. Broere 
Assistent: C. Haverkamp 

Hoofd instructeur

AJ van Dijk 

AJ sensei's professionele onderwijskundige achtergrond in combinatie met zijn training en studie onder Japans toezicht, hebben hem gevormd tot de persoon die hij nu is.

Lees meer

Instructeur

Roeland Cuppers

Roeland sensei is al meer dan 30 jaar actief in de Martial Arts en geeft naast Karate ook Agressiebeheersing Trainingen en Bio-Energetica.

Assistent

Corné Broere

Corné sensei is op 11 jarige leeftijd begonnen met Karate en heeft zich ontwikkeld tot een fitte, sterke karateka. Hij geeft voorkeur aan trainingen waarin een goede mix van techniek en conditie centraal staan.

Assistent

Cees Haverkamp

Karate heeft Cees met fysieke en mentale trainingen geholpen tot waar hij nu is. Met de nodige competitie ervaring is Cees het aanspreekpunt als het gaat om wedstrijdvoorbereiding en conditietraining.

Wij zijn aangesloten bij Wadokai Nederland, Aiwakai en JKF Wadokai Japan

 

Wadokai Nederland 

Wadokai Nederland (WKNL) is de Nederlandse bond voor Wadokai Karate. Wadokai Gorinchem is de zogenaamde 'Honbu" Dojo van WKNL. De status "Honbu Dojo" betekent dat je de hoofd Dojo (hoofdkwartier) bent van de organisatie. WKNL is zelf weer aangesloten bij de Europese Wadokai bond FEW.

Meer informatie kun je vinden op de volgende websites:

WKNL: Wadokai.nl
FEW: FEWkarate.com

Aiwakai

De Wado Aiwakai Karatedo Federation (WAKF) staat onder leiding van Sakagami sensei, de leraar en mentor van AJ sensei.

Meer informatie over WAKF kun je hier vinden: AiwakaiKarate.co.uk

JKF Wadokai 

Wadokai Gorinchem is een “Branch Dojo” van de Wereldwijde Japanse bond JKF-WADOKAI. Dit betekent dat wij bij deze Japanse internationale organisatie staan geregistreerd als een erkende Wadokai Karate Dojo.

Karatedo.co.jp

Hoe is het allemaal begonnen?

Wadokai Gorinchem staat onder leiding van AJ Sensei. Hij is in 2005 in Gorinchem gestart op verzoek van zijn leraar N. Ishikawa Sensei (1942-2008). 

N. Ishikawa Sensei was een van de eerste instructeurs die op verzoek het Karate van Japan naar Europa bracht in de zestiger jaren en startte oorspronkelijk met het doceren van Karate aan Judo leraren. Ishikawa Sensei heeft zijn leven gewijd aan het verspreiden en populariseren van Karate in Europa en vestigde zich uiteindelijk in Rotterdam.

Ishikawa Sensei opende met zijn zoon (Hiroki Sensei) in april 2008 een vestiging in Capelle a/d IJssel, die na zijn overlijden door AJ & Hiroki Sensei werd overgenomen. 

Sinds de start van ons lesgeven in 2005, zetten wij ons in om ons Karate te ontwikkelen en Karate te doceren aan de leerlingen van onze Dojo. Onze beleving wordt een "Way of Life" genoemd wat je zult merken aan ons eerlijke enthousiasme en tomeloze inzet voor jouw en onze ontwikkeling. Wij streven zelf ook nog elke les naar onze eigen ontwikkeling en laten ons enthousiasme graag op je overslaan.

Foto: Ishikawa sensei geassisteerd door AJ sensei in Roemenie en Bulgarije